Fatmir R Gjata:Sytë e shkruar


Fatmir R Gjata

Sytë e shkruar

Të kundroj qiell të syve të shkruar,

Me ca re lundërtare në mes

Mbrëmjes mbijnë trëndafilë zbardhëlluar,

edhe vyshken të trishtë në mëngjes.

Zënë shkëlqejnë me ca drita e hije,

pak të lagur zënë ndrisin nga lot

Dhe gëzimet kanë brënda një fije,

të një dhimbjeje të largët më kot.

E kur zbrazen mbasdites së qetë,

nis e shkruaj ca fjalë poezie

Dhe s’kuptoj asnjëherë as dhe vetë,

përse del gjithmonë varg dashurije.

About Post Author