Fatmir R Gjata:Të dua


Fatmir R Gjata

Të dua

Të dua sa toka, sa qielli të dua,

me yjë edhe hënë

Sa deti të dua, të dua sa valët,

në bregun e ngrënë.

Të dua sa ajrin, sa frymën të dua,

shumë e pa kufi

Sa diellin të dua, të dua aq fort,

aq fort sa se di.

Të dua sa retë, sa shiun të dua,

të bjerë me rrëmbim

Të lagur të dua, të dua flokëshprishur,

nga një psherëtimë.

Të dua të ëmbël, të kallur të dua,

të digjem dhe vetë

Të ëndërrt të dua, të dua të çiltër,

se është veç një jetë.

About Post Author