Fatmir.Z.Çitaku:Herë këtu e herë aty!


Fatmir.Z.Çitaku

Herë këtu e her aty!

Më duket bota më e bukur

Kur prezencen tuaj e ndjej

Që të bëj që je nji zëmër

Herë të humb e her të gjejë.

Gjatë e gjër e shtriva zemren

Mbi atë fushë me lule plot

Kurëthë ngrita për ty zemer

Që pran vetes të kam sotë.

Iken vitet ëndrrat mbesin

Bashkë me dhembjen në krahror

Ikeshë larg për vende tjera

Por për mu mbeteshë kurorë.

U pajtova me tuajen dëshir

E të lashë të jeshë ashtu

Ju mashtrova realitetit

Ti andej e unë këtu

Vjen si ënderr në zemren time

Edhe ulesh pa përqafimë

Ndonjiher je muza ime

Që më ngjallë shpirtin timë

Disi kështu kalon dhe koha

Ca në dhembje e pritje plotë

Qyshë atëher që ty të njoha

Më dhemb shpirti kur së të kam dotë

Thonë se shpresa vdes e vunditë

E unë them pas saj dot vdes

Edhe pse ka koh që iken

Unë këtu ende të presë

Më duket bota më e bukur

E dot ishte më madhështore

Sikur ti të vije e dashur

E të mbaheshim dor për dore.

Ikun vitet e vjen pleqërija

Ndaj preferoj të jem me ty

Që të bëj që je nji zemer

Së jetohet dotë pa ty….