Fëmijët shumë i dua!Ymrije Beqiri


Ymrije Beqiri

Më janë ngjyrat e ylberit

në këtë çerdhe ku punoj

Flatrat ia marë skifterit

jamë me krahë dhe fluturoj

Oh sa bukur ngjanë oborri

Sa gjallëri ka ne dhomë

Nga fëmijët fuqin e mori

N’zemrën time kënga vlonë!

Porsi flutura ngjajn fëmijët

si piktura bërë me dorë

Mbrapa mbeten dhe vetë yjet

Do ti mbai në zemer gjithmon!

Ditën fort ma zbukurojnë

e gjallëri sjellin tek mua

ëmbël shpirtin ma freskojn

Si fëmijët askend nuk dua!