Feri Arfi:A duam të dimë se ishim të njëjtit fise në Evropë nëse po kjo është e vërteta


Feri Arfi:A duam të dimë se ishim të njëjtit fise në Evropë nëse po kjo është e vërteta.

Evropa më fise shqiptare: Thrakët, Troja, Iliria, Frigjet, Gotët, Dakët, Dardanët, Dalmate, Tribalet, Helenet, Epirotet e shumë fise që linden nga këta. Pra mos hezitoni po studioni.

Pellazget janë yjsia jonë: Ata janë njerëzit e parë të Evropës “si banorë të Thesalisë, të cilët gjatë luftës së Trojës ishin në Thraki. Mirëpo me një kohe të më mëvonshme, pellazgët identifikohen si banorë të Kretës e Evropës. Shkrimtarë më të rij si Hesiodi, Herodoti, Hekateu, Tuqiditi dhe të tjerë më të vonë si Helaniku, Dionizi i Halikarnasit, Straboni etj na japin njoftime të tjera se të gjithë këto fise flisnin shqip, Evropa u nda në shume fise. Po ku jemi sot, si shpëtuam.