Feri Arifi :A e dinë Anomorava se 50% nuk janë kosovarë


 Feri Arifi :A e dinë Anomorava se 50% nuk janë kosovarë
Shkroi: Feri Arifi Tanushë.

Termi kosovar i shqiptuar nga të huajtë duket sikur do të krijojë një kombësi tjeter, po edhe disa maniak, nuk rreshten se thanuri se Kosova është me popull kosovarë. E disa thonë se Kosova nuk ka egzistuar por vetem pas vitit 1389. Kosova është vet ai plisi bardhë dhe kjo nuk i pëlqen Serbisë se sotme, sepse dallon nga të tjeret me bartjen e plisit në kokë.
Serbia lindi më 1912!
Por, në duhet mësohmi se nga viti 1912 një miljonë banorë iku nga Kosova, të gjith ishin kosovarë, iken në vende dhe shtete tjera nga dhuna ruse, shumë nga banorët mbetën të ardhur në Kosovë nga mijra fshatra sot të (Serbisë) nga Beogradi, në Pozhorovci e Nishi, Nasus , mu për atë Morava ka pak kosovarë vendorë më plis të bardhë, që deri vonë muhagjeret dhe të tjeret te ardhurit nuk i kan bartur plisat e bardhë. Ata që janë të ardhur jashtë Kosove nuk janë kosovarë por gjithsesi shqoëiptarë janë të një trungu të Ilirikumit. Edhe sot në Republikën e Kosovës, fjala kosovar, nënkupton shqiptarë që jetojnë në Kosovë e jo etni. Populli shqiptarë nuk ndahet ne milete por është një i vetemi komb edhe që burrat e mdhej dhe dietarët e ndërtuan vendin mbi kombin e jo fenë edhe pse kemi shumë fise.

About Post Author