Feri Arifi :Me prof.dr. Svetisllav Kojiçin  vizituam shpellen e Gërçarit


Feri Arifi

Me prof.dr. Svetisllav Kojiçin  vizituam shpellen e Gërçarit

Për lashtësinë e shpellave do shkruj shumë pak, në Viti të Moravës që në ekzistencën e njerzimit që nga koha e banime të hershme kemi të zbuluar një shpellë që moti por jo të studjuar dhe pse është e kufizuar me të dhana historike të pakta, sepse askush nuk e dinë mirë se çka ka mbrenda kësaj shpëlle, në vitin 1927 ju ndertu kisha serbe mbi te. Ky si vendbanim i veçantë me një kompleks tumollash në Varre rrethore, vetem si shpellë qendron e pa prekur, që nuk besoj se ka diku tjeter në Ilirik. Duke e studjuar qe nga kohet e hershme të njerëzisë eshte e vetmja e këti lloji në kët rajon, por që ruhen edhe në kohët e sotme.

Kjo shpellë gjenden në katundin Gërçar të Vitisë.

Punoj studjusi: Feri Arifi Tanushë

About Post Author