Feri Arifi-Po më çudit fakti pse po heshtet, a po kemi frikë, kah po shkojmë


Po me qudit fakti pse po heshtet, a po kemi frikë, kah po shkojmë.
Ajo që me ka shtyrë për të hartuar këtë Vështrim Historik i cili mban titullin: “.Serbia, Greqia, Maqedonia dhe shtetet e tjera sllave janë rrena e madhe e historisë në Ilirik (Ballkan)” me autorit Feri Arifi. ”, ka qenë sidomos denigrimi i sistemit të harruar nga ana e shqipfolsve në Ilirk, dhe të atyre që harruan gjuhen për fenë jo më shumë se 100 vjet dhe u asimiluan për gjithçka, që nga lashtësia e deri më sot, ne jemi në Ilirik shihni ADN- nën, që nga pellazget ose ti quaj shqiptarët e sotshëm; Pse ky komplot i heshtjes apo e ka ndjekur këtë denigrim për shqiptaret historia; dhe së fundi a është ky mashtrim historik, të përhapur mashtrimet nga të tjeret për pak para. Po a kan qenë Evropa, Rusia edhe serbet mashtrusiz po po edhe shqiptaret të tre palë të interesuara me qëllimin e prerë për të falsifikuar të vërtetën mbi shqiptarët dhe pse!
Duke krijuar paragjykime të rreme e tendencioze të huajt, po edhe sot po ndodhin këto mashtrime me të holla, për të përvetësuar gjithçka që u përket shqiptarëve të sotëm në anen e serbve e grekve dhe bullgarve e turqve. Dijetarët e sotëm, po edhe historianët janë të mjegulluar nga gjendja shoqërore aktuale e popullsive duke fillu nga Perandoria Romake,Bizantine, po mos të ishin një: Justiniani, si përandor Ilir nuk kerkonte ti bashkoj dy përandorit në një, të cilat pas kaq invazionesh u nda Bizanti nga Perandoria Romake pse….. 

About Post Author