Feri Arifi-Po mos të ishte Ismail Qemali mason dhe Amerika ne sot do flisnim sllavisht


PO MOS TË ISHTE ISMAIL QEMALI MASON DHE AMERIKA NE SOT DO FLISNIM SLLAVISHT
WilsonI, fitoi zgjedhjet presidenciale në Shtetet e Bashkuara tre javë para se Shqipëria të shpallte pavarësinë më 28 nëntor të vitit 1912. Por duhet të kalonin disa vjet që dëshen prap ta coptojn Shqiprinë atyre planeve për ndarjen e Shqipërisë, me 1919 Wilsoni, u tha:
Nuk lejoj copëtimin e Shqipërisë, po të kishin shkuar rrjedhat e ngjarjeve vetëm pak më ndryshe, harta e Shqipërisë nuk do egzistonte. Prap Kosoven e shpëtoj Amerika, sot ne flasim shqip dhe do e sundojm Ilirikun dhe Evropen shpejt mbasi shpëtuam gjuhen.

About Post Author