Feri Arifi-Reagim i imi personal edhe për popin qe ka genjy, po edhe për akademinë tonë, po edhe hoxhët


REAGIM I IMI PËRSONAL EDHE PËR POPIN QE KA GENJY, PO EDHE PËR AKADEMINË TONË, PO EDHE HOXHET.
Patriarku i sheh si ardhacakë shqiptarët në Kosovë: Serbët janë aty qe 15 shekuj.Edhe pse ky gjithçka që flet genjen si: Patriark i Kishës Ortodokse Serbe Irinej i cili thot:
“Natyrisht, serbët në Kosovë e Metohi janë afër 15 shekuj , e diku 4 shekuj kan jetuar bashkë me shqiptarët” ka thënë Irinej.
Tutje, Porfirije ka thënë atë teorinë e “shkencës” serbe se shqiptarët janë të ardhur në Kosovë si mysliman.
Pa menduar se shqiptaret ishin ortodoks dhe nuk ka vend e fshat deri në Beograd e Odes dhe Krime së Iliriku ishte shqiptarë e jo serb as sllav, sepse nuk kishte të tillë.
Tëzë kjo e këti prifti që bije poshtë në humnerë, sepse ky ka genjy si autorët serb.

About Post Author