Feri Arifi-Tregim shumë domethënës dhe trishtues


TREGIM SHUMË DOMETHANËS DHE TRISHTUS

Kët tregim e tregoj një vajzë e Bllacës pas luftes së vitit 2001, e cili një dit shokn në Entin e sigurimit për tu lajmruar.

Pa prit një zë i një plakë mbrapa e cila i thot maqedonisht, po nga je ti moj vajzë!

Vajza i thot me krenari dhe pa frigë nga Bllava por gjat bisedes thot se jam mbes Tanushë. Po shkina plakë aty në moshen 78 vjeçare thot edhe unë jam nga mbes Tanishevcit (Tanusha).

Vajza i thot me habi shkinës se moshuar? po te ne nuk ka shkije!

Eh moj bi nana ime deri sa vdiq fliste shqip. Kështu kishin përfunduar llafet. Por vajza e kishte pyetur shkinën nga je ti pra ! Ajo i kishte treguar se është nga fshati Kuçevishtë që sot nuk ka tjer veq sllav.

Kët ngjarje ma tregoj një zoj e cila është nga Tanusha.

About Post Author