Feri Arifi:As të mbrohemi nuk po guxojmë


AS TË MBROHEMI NUK PO GUXOJMË
Azem Kurtaj është djali Dëshmorit, ai nuk është si ushtarët sllavë, por ka gjak shqiptari nga Iliria e këti vendi!
Gjithmonë serbët e shtyrë nga Rusia si sllavë nga viti 1878, për interesa të tyre dhe pasuri sidomos këta të Shterpcës si ortodoks të asimiluar në sllavë, me urdher të Beogradit, i kan zaptu rrugët e këti vendi të quarë peshë, e të shtyer nga të ardhurit rus dhe të mësuar gjithnjë duke i kërcënuar shqiptarët, ne kurrë nuk u kemi reaguar në histori, sepse kjo është ngulitur nga frika e jonë prej Rusisë. Ndërsa të ata nga viti 1912, e morren fuqinë, nga Evropa dhe Rusia, për të vrarë e për të ndjekuar e presekutuar dhe prap për të na dënur si popullë me vite të tëra me burg, ne nuk reaguam kurrë dhe nuk ankoheshim, sepse nuk kishim ku të ankohemi, Azem Kurtaj, biri një shqiptari, dëshmori, por mbi të gjitha ishte guximtar i madh i cili nuk e bëri këtë gjest për mendemadhësi, po e bëri për ta liruar rrugen e vet, i cili shkonte në Prevallë. Unë, po me siguri edhe të tjerët lexuanë shumë sharvallegji të cilet reaguan e çka nuk thanë për kët trim, po sa të poshtër që jemi ne, pse flasim pa i ditur gjërat për një ushtar të FSK’së, pra pse pa e ditur i bëjmë gjygje e pastaj e shajm dhe e ofendojm, po kjo ndodh të një popull që mendon dhe është i shitur dhe i paformuar i cili të etiketon vetem që dikujt ti hy në hatër për interes, pa e dëgjuar rrëfimin dhe biseden më Azem Kurtajn, i cili ishte birë e djalë i dëshmorit nga Kaçaniku i ati të madhit Danush Kurtajt, të cilin sllavet e kapen rob dhe e vranë në Dubravë, secili duhet nga shqiptarët ta di, se ai plagosi dy të ri sllav të Shtërpcës në mbrojtje, edhe pse ky ishte një djalë shumë i qetë dhe kurreshtar kurrë pa e koritur uniformen e babait dhe atë të Ushtrisë FSK’së që e kishte në trup………… Mirëpo Avokati Naim Ferati, tha se Azem Kurtaj, kishte shtënë me armë në drejtim të asfaltit dhe jo në drejtim të turmës që e ka kanosur ushtarin, raporton Indeksonline.
Por sot gjykata e denoj me 30 burgim Azem Kurtajn pa të drejtë.