Feri Arifi:Askush nuk flet drejt


Feri Arifi

Askush nuk flet drejt

Sot kemi shumë të korruptuarë, me bollak si në instutucione dhe fe, ata që janë nepotistë, pastaj prej atyre që kan nga dy, tre, kater, rroga, ata e hanë paranë publike, gënjejn, dhe fusin vllavrasje për interesa të tyre, të varfrit vuajn dhe nuk kan para as për buk. Shumica tyre edhe atëher kur thirret ezani, ata janë të parët që shkojnë për tu lutur, falur, edhe atë bile në rendin e parë, për tju falur gjunahet e kësaj bote dhe përgatitën për boten e përtejme, janë të gatëshëm si në këtë botë dhe atë të përtrjmen. Të gjith mbajn fjalime të mira si politikaj e fetar, të paret shkojnë në Qabe.

A është kjo rruga e drejtë e Zotit, i punsojn familjaret, nipat, mbesat, bile marrin rroga pa vajtur në punë. Kah po shkojmë a është kjo drejtsi, pse askush nuk po flet. Apo spo kemi guxim.