Feri Arifi:Çdo objekt kulti është i shqiptarve në Ilirik


Feri Arifi

Çdo objekt kulti është i shqiptarve në Ilirik
Aj njeri që objektët e kulteve në vendin e vet ua dhuron të tjerve është armik i vendit , ai ja ka dhuruar armikut tokën. Ne vet ua kemi dhuruarë token armiqve, vetëm pse nuk luteshim në këto objekte, ky është gabim i madhë i joni!
Po edhe sot si myslimanët dhe katolikët e kan të njejtin mendim dhe e praktikojnë këtë traditë, pra e tyre është!
Këto gabime i bëri vetëm feja myslimane dhe katolike pa e llogaritur se toka ishte e shqiptarve. Për atë objektet e kultit duhet kontrollohen që armiqët mos të bëjn strofullin e lindjes se zogjve. Shqiptarët duhet llogaritin se kush do të dhuroj ndonjë objektet fetare ty, në një shtet tjeter, sidomos ato vendet e Xhamisë apo Kishen katolike, duke filluar nga Rusia dhe Turqia, se gjoja ti je mysliman apo katolik, kjo ishtë gabimi i madh i myslimanve dhe i katolikve, sepse këta nuk e llogaritin se feja në Ilirik ka ndërruar tre katër herë, ndërsa gjeni i kombit, shteti, traditat veshjet janë një. Fetë janë ata që kan drruar në Ilirik. Ndërsa ZOTI është një dhe kombi është dy pa shtetë nuk ke fe, cili do armik që vie ta ndërron fenë. Ne i falem vet objektet e kultit të tjeret formunë kombet në emer të fesë.

About Post Author