Feri Arifi:Enciklopedia e Maqedonisë e pa kohë me 100% gënjeshtra


Feri Arifi

Enciklopedia e Maqedonisë e pa kohë me 100% gënjeshtra

 Enciklopedia Maqedonase e pa vlerë edhe pse duke i fyer shqiptarët si fise të vjetra i morrenë vlerat e artefaktet tona të hershme historike. Ata nuk ditën se çka të shkruajnë për vetën e vet. Ata maqedonët për veten e vet shkruajtën që nga koha e vitit 1944, ajo koha e Partizanëve me Rusi por, që edhe foto nuk kanë të me hershme, vetëm me plisa dhe tirqi. Këta shkrujten për figurat pas kësaj përiudhe, pastaj shkrujnë për domatet e tyre. Shkruajn për Lamudin e Llopatit, nga koha e Dardanisë, duke menduarë që ta tjetersojn dhe mos ta thonë asnjë fjalë për Dardaninë. Duke menduar me vetëdije për artefaktet se nga atëherë e pa logjikuar mirë ishte Iliria, tokë e të parëve tanë para erës sonë, këta menduan se kishte sllavë në Maqedoni, thrakët, Epirotet, Dardanet , nuk janë maqedon, por më 1912 më dhunë i morrën dhe u thanë të tyre, nga 1912 artefaktet i morrën dhe u thanë se janë te atyre, pa patur sllav. Kështu shkrujten për Manastirin që ishte më 1908, më 96 % shqiptarë, ku dhe ja ndërruan emrin Bitola.

Të gjithë ata njerëz që punuan në një Enciklopedi nga Akademia e Maqedonisë nuk di se pse e shkruan rrenën e madhe të historisë, askush su tha mjaft me.

Pasi që disa ditë lexova në kët libër erdha në përfundim se nuk ka asnjë vlerë historike sllave. U munduan për përvetësimin e shumë objekteve e artifakteve dhe figurave historike shqiptare, por ka mbaruar koha e gënjeshtrave, për ta falsifikuar historinë me dhunë. Historia nuk falsifikohet me letra e gënjeshtra.

Të parët tonë dardanet e ditën i shkruajtën shënimet në gurët e Dardanisë, shkrime kto që sot po flasin vet shqip, se janë aty nga Dardania. E varret që në veçanti janë të popullit shqiptarë. Akademikët sllave u menduan që tua shpërlajnë trurin popullit të vet.

 Ashtu si Millosh Millojeviqi, Cveiqi, Graqanini, Urosheviqi, Haxhivsileviqi, Trifunovski e plot të tjer, që kishin vepruar në Rusi e Beograd nga viti 1878/1960. Por shqiptarët tash po lexojnë në shqip dhe e kanë kuptuar se Dlmatet, Tribalet, Vllahet, Daket, Gotët, Gjermanikët, Thrakët Epirotet, Helenet janë fise shqiptare.

Kjo Enciklopedi nuk e ka dhe të vetmen vlerë në Histori.

About Post Author