Feri Arifi:Enciklopedia e Maqedonisë e pa kohë më 90% gënjeshtra


ENCIKLOPEDIA E MAQEDONISË E PA KOHË MË 90% GENJESHTRA

Enciklopedia Maqedonase e pa vlerë edhe pse duke i fyer shqiptarët si fise të vjetra i morrenë vleratë e artifaktet tona të hershme historike. Ata nuk diten se çka të shkruajnë për vetën e vet. Ata maqedonët për veten e vet shkruajtën që nga koha e vitit 1944, ajo koha e Partizanve me Rusi por, që edhe foto nuk kanë të me hershme, vetem me plisa dhe tirqi. Këta shkrujten për figurat pas kësaj përiudhe, pastaj shkrujnë për domatet e tyre. Shkruajn për Lamudin e Llopatit, nga koha e Dardanisë, duke menduarë që ta tjetersojnë dhe mos ta thojnë asnjë fjal për Dardaninë. Duke menduarë me vetdije për artifaktët se nga atëher e pa logjikuar mirë ishte Iliria, tokë e të parve tanë, para eres sonë, keta menduan se kishtë sllavë në Maqedoni, nga thrakët, Epirotet, Dardanet , këta nuk janë maqedonë e as sllavë, por më 1912 më dhunë i morren dhe u thanë të tyre, pastaj nga 1912 artifaktët i morren dhe u thanë se janë te atyre. Kështu shkrujten për Manastirin që ishte më 1908, më 96 % shqiptarë, ku dhe ja ndrruan emrin Bitola. Të gjith ata njerzë që punuan në një Enciklopedi nga Akademia e Maqedonisë nuk di se pse e shkruan rrenn e madhe të historisë, askush su tha mjaft me. Pasi që disa ditë lexova në kët libër erdha në përfundim se nuk ka asnjë vlerë historike po as sllave, por ato të vjetrat janë Dardane. U munduan për përvetësimin e shumë objekteve e artifakteve dhe figurave historike shqiptare, por ka mbaruar koha e genjeshtrave, për ta falsifikuar historinë me dhunë. Historia nuk falsifikohe me letra e genjeshtra.Të parët tonë dardanët e ditën i shkruajtën shenimet në gurët e varreve, shkrime kto që sot po flasin vet shqip, se janë aty nga Dardania. E varret që në veçanti janë të popullit shqiptarë. Akademikët sllave u menduan që tua shpërlajnë trurin popullit të vet. Ashtu si Millosh Millojeviqi, Cvijiqi, Graqanini, Urosheviqi, Haxhivsileviqi, Trifunovski e plot të tjer, që kishin vepruar në Rusi e Beogradi nga viti 1878/1960. Por shqiptarët tash po lexojnë në shqip dhe e kanë kuptuar se Dlmatet, Tribalet, Vllahet, Daket, Gotët, Gjermanikët, Thrakët Epirotet, Hellenet janë fise shqiptare. Kjo Enciklopedi nuk e ka dhe të vetmen vlerë në Histori.