Feri Arifi:Histori kjo që po e senzibilizoj faktorin shqiptarë…


Histori kjo që po e senzibilizoj faktorin shqiptarë në Maqedoni, e Kosova duhet që të ndërkombëtarizohet dhe mos të lejohet të bëhet etnocid, sepse është shumë e trishtushme por edhe e dhimbëshme, me shkatrrimin e artifakteve nga sllavet dhe nga neve vet. Secili shqiptar duhet jetë deshmia se kush është Maqedonia e jo të flet bash sot për emrin e ndrrimit të shkolles mesme “Zef Lush Marku” . Duhet diturë rinia jonë se Shkupi vjetër dhe trojet e Ilirikut ishin në këtë teritor të Dardanisë, por edhe duhet ditur dhe mbrojtur edhe Kumanoven, duhet ditur dhe mbrojtur Llopatin, duhet ditur dhe mbrojtur Brazden e fshatrave sot sllave, duhet ditur dhe mbrojtur Manastirin, të gjith këto artifaktet janë tonat jo sllave, secili vend në Maqedoni ka artifakte tonat e jo sllave, a ka me keq se Enciklopeditë sllave mbushen me artifakte tonat për plot, e ne mos të reagojm e themi as të vetmen një fjali. Marre për neve, neve sllavet në Maqedoni se shpejti do na ndjekin për Turqi e do i shkatrrojnë artifaktet tona.

Shqiptarët duhet tu thonë atyre sllave a keni artifakte deri më 1900 nese po ku i keni.