Feri Arifi:Inati ynë humbja e shtetit dhe diturisë


Inati ynë humbja e shtetit dhe diturisë

E bëra këtë libër i pari dhe vetmi i këtij lloji!

I studjova mirë e mirë fshatrat ti quaj serbe, po që janë ortodokse shqiptare në rrethin e Malit Zi të Shkupit.

E bëra kët libër u thash maqedonve se shqiptarët nuk kan ardhur si mysliman nga Shqipria në Maqedoni po ishin vendorë të këti vendi!

I thash prof. Dr. Panovit që e shkroji Gjeografinë e shkollave të mesme ku i quan shqiptarët të ardhur e çka jo tjetër. Po po ja tregova vendimet që vet ata i kan shkruar se Maqedonia dhe maqedansit i formoj Tito me Tempon më 1945.

Shteti nuk u murr me kët Libër!

Më pat than miku i im i ndjeri i madhi Ramadan Musliu:

Të vetmet libra që neser kanë me pas peshë janë ato të tuatt!

Se janë rezultat i hulumtimit. Mirëpo me ato nuk është marrë kush nga inati.

Libër ky studimi që nuk është Kopje Past, po është vazhdimsi e punës sime.

About Post Author