Feri Arifi:Kral Nikolla e kishte një ndrikull nga Kastrati i Malit Zi


Kral Nikolla e kishte një ndrikull nga Kastrati i Malit Zi
Kral Nikolla i Malit të Zi, me një vend të vogël të Ilirikut i cili me ndihmën ruse e beri Malin e Zi shtet me shqiptarë, në trojet shqiptare.

Shihni se si është bërë ndarja e këtij populli vetëm një rast:
Kral Nikolla, pati një ndrikull nga Kastrati i Malësisë Madhe. Mirëpo Zenel Shabanin, më shokë e kishte arrestuar e burgosur Kral Nikolla, që ishte një figurë e njohur në ato rrethe si Cetinjë të Malit të Zi, e cila Cetinja ishte e banuar më shqiptarë 90%.

Të Kral Nikolla, erdhi ai ndrikulla nga Kastrati dhe ky Nikolla e hetoj se diçka është e pa zakont. E pyeti nrikullen je shumë i hidhëruar çfarë ke: Kumara i tha me ke arrestuar vellan tem Zenel Shabanin. Ai ja kthen çfarë vellau, “ai është turk more,” jo ia kthen ndrikulla ai eshte kastratas, vllau u jem i gjakut…. Ashtu si ti. Kral Nikolla, vendosi menjëherë dhe i liron te gjithë te arrestuarit se bashku me Zenel Shabanin. Kjo ishte ndarja e shqiptarve në mes vete, feja ajo shkaktarja e luftës dhe ndarjes se shqiptarve.