Feri Arifi:Kush jemi apo jemi fara vetme  e njerëzimit


Feri Arifi

Kush jemi apo jemi fara vetme  e njerëzimit

Dardania është e njohur qysh nga lashtësia e hershme si pjesë e Ilirisë, e që pastaj ky regjion ra nën pushtimin romakë, po që edhe romaket ishin shqiptarë si tërë Iliria. Kështu në shek. e III-të (297 ishte nën sundimin e Dioklecianit, i cili vend i ngjitet Ilirisë. Qytetet më të njohura ishin Ulpiana, Kosovës, Shkupi, Skupi, Therranda, Naisus, Viciana, Municipium Dardanorum, është për tu çuditur se varret që janë fotografuar dhe janë në Dardani ku nuk ka të tillë deri me sot në trojet tona. Janë mbi 8 metra. Pse nuk studjojm po flasmi me muhabete odash.

About Post Author