Feri Arifi:Mësuesi është dija dhe kultura e shtetit


Feri Arif

:Mësuesi është dija dhe kultura e shtetit
Këtë e them si prind, baba, nënë, vëlla dhe si qytetarë e fshatar, por mbi të gjitha si qënie njerëzore që bashkëjetoj me dhjetra milionë banorë të tjerë në Kosovë dhe Ilirik, sot jemi bër një mes i vrazhdë ne mesin e të tjerve, duke filluar nga Kryeministri dhe Qeveria e komunat por edhe nga ata që nuk kan femij në shkolla, duhet ta dinë secili se shpëtimi prej të cilit varet pafundsisht kjo shoqëri është dija, dija dhe vetem dija!!
E ky është mësuesi, po kjo duhet kerkohet nga secili e sidomos nga mësuesit tonë. A po e shohim si shoqri se ku jemi dhe ku kemi mbeturë me arsimin tone të padije, që në si instutucione kemi future të njohur nëpër shkolla si: Mbesa, dajë, teze e kusheri në keto vatra të dijes me drejtime tjera të shkollave që nuk janë profesionale për mesim, mu për këtë është kjo gjendje. Përgjegjsia duhet kerkohet 1000% nga secili, ky faji është i instutucioneve po edhe i atyre të paditurve, mirëpo rroga duhet ngritet në 1000 euro për një mësues, sepse është kategoria me e varfer në vend, se dyti as edhe i vetmi njeri nga ta nuk është i kuruptuar. A duam ta ngrisim vetëdijen tonë me arsim, nese po duhet ndodh kjo, sepse kemi ran në xerro? Mirëpo Qeveria të kërkoj përgjegjsi nga mësuesit.

About Post Author