Feri Arifi:“Molla e kuqe” nuk është kufiri tokave shqiptare por Danubi e Odesa


Gabimet nga historianët tonë në trojet tona nuk po ndalen në lidhje me historinë dhe autoktoninë e sllave ende që 20 vjet nuk po mësohen, pe përseris historianët dhe politika jonë po gabon shumë!

Historikisht trojet etnike shqiptare janë deri në Danub nuk duhet t’i përdorin shqiptarët fjalet Molla kuqe, Nishi, dhe t’i pranojnë kontekstet e gabuara nga dhuna sllave mos u frigoni he burra !

Mos keni frigë politika dhe studiuesit e fushës së historisë sllave me arkivat e huaja që i morren nga Ruset dhe në raport me kohën kur ato kanë ndodhur vërtetë nga viti 1830 deri më 1912.

Kurrsesi, kufiri i trojeve etnike shqiptare nuk shtrihet deri të Molla e Kuqe afër Nishit, por deri në Danube Odes.

Pasi pra kjo ide ka lindur gjat sundimit dhe luftës shqiptaro-ruse me Osmanët dhe gjat kohës së Luftës së Dytë Botërore. Shqipëra Etnike nuk është model por është Ilira.

Mos i degjoni cincaret nacionalistë që u asimiluan në serb e që ishin shqiptarë