Feri Arifi:Nga erdhi Serbia në Ilirik?


NGA ERDHI SERBIA NË ILIRIK
Me qasje të pavërteta serbët dhe Serbia u shpkën në kto troje. Bota është mësuar të gëlltisë të pavërtetat e tyre. Pse askush nuk u a thot rrenat në sy. Shtrohet pyetja: a ekziston me të vërtetë “kombi serb” apo ai është krijuar artificialisht. Kjo na detyron të shkruajmë edhe njëherë shkencorisht për problemet e popujve të Evropës antike dhe të ILIRIKUT. Populli shqiptar është një nga popujt më të vjetër të botës dhe të Ikirikut. Ne e njohim si popull pellazgë, thrak, si etruskë, si ilir dhe si shqiptarë[1]). Pra, shqiptarët janë pasardhësit e pellazgëve hyjnorë-siç thotë Homeri. Ata janë që në kohët e lashta antike autokton në pjesët e territoreve te veta që jetojnë aty edhe në ditët e sotme. Sot, trualli i tyre përfshinë trevat e ngushtuara nga genocidet e pandaluara të “kombeve” tjera në Maqedoni, në të ashtuquajturat Mal të Zi e në Serbi, në Greqi, Bullgari, Itali, Turqi, Shqipria ka mbetur gjallë nëpër luftërat e shpeshta fetare. Shqiptarët janë themelues të qytetërimit të këtyre trevave.
Ne jemi vendoret, në do të mbesemi sado që genjeshtrat të marrin hov. Plisi çdo kujt do ja tregoj rrugët.
1.Shiko librin e Edwin Jacques, „Shqiptarët / Historia e popullit shqiptar nga lashtësia deri në ditët e sotme“ (I e II), SHB „Kartë e pendë“, Istambul (Turqi) 1996, apo botimi i Tiranës, i përbledhur në një botim, 1997.
2.Prof. Dr. Skender Rizaj, “Falsifikimet e historiografisë serbe”, A-Print, Prishtinë 2006, faqe 19.