Feri Arifi:Nga kush erdhi mashtrimi madh në Ilirik


NGA KUSH ERDHI MASHTRIMI MADH NË ILIRIK
Vasa Pelagiç, më 1867 mashtroj popullin ortodoks shqiptarë, që me lek të Rusis për një embelsirë apo sheqerake në atë varfri të skajshme që populli të deklarohet SERB si në fshtra ashtu edhe qytete. Gjithkund dhe kudo pytej populli:
KOSI TI…. JASAM SERBIN…..KUSH JE TI… UNË JAM SERB, kështu erdhi Serbia. Ata që duan e dinë lexone.
Kush din ta përkthej.