Feri Arifi:Populli Shqiptarë e formoi kombin mbi shqiptarinë


Feri Arifi

Populli Shqiptarë e formoi kombin mbi shqiptarinë

Të gjithë këta, serbet sot në vendin tonë Ilirik kanë një fe unike, si Serbi, Mali Zi, Maqedoni, Bullgari, edhe nëse nuk i takon kësaj feje, e përjashtojnë nga etnia, Serbia dhe shtetet që shqiptaret kufizohen me këto shtete, sot nuk kan besimtar tjerë veç se ortodoksë, kështu i formuan shtetet në Ilirik jo (Ballkan), sepse serbet janë të ri, erdhen nga Rusia si ushtarë nga viti 1912. Ne do të jemi çdo herë në tokën tonë, sepse kemi tri fe jemi të vjetër, fetë u imponuan, me dhunë e pasuri, por ne si shqiptarë kemi një komb, e kombi është strumbullari i çdo etniteti. Populli shqiptarë e formoi kombin mbi shqiptarinë, përkatësinë etnike!

Këta e vendosën burrat, gjyshrit tonë ata me plisa e mendje të ndritur në dhoma këmbëkryq pritje!

Ne nuk e përjashtojmë nga etnia asnjë shqiptar, pa dallim feje. Për ne jemi vëllezër të gjithë shqiptarët me tri fe, dhe kjo është një pasuri kombëtare e popullit shqiptarl.