Feri Arifi:Prof. Hristo Andonov-Popljanski thotë…


Feri Arifi

Prof. Hristo Andonov-Popljanski thotë
Sendet e gjetura në vergjinë apo (Kutla) të Greqisë, janë Ilire”. (Shënimi im)-Atje u gjend edhe flamuri me 16 rreze dielli (qe simbolizon perëndi Ilire), me të cilët mburet sot VMRO-ja!” Edhe L.S. Stavrinos-Shkenctar grek thot:
Ne f.8 te studimit te tij “Ballkani prej 1453…”, thekson se “Iliret kane qene banor te pjeses me te madhe te Jugosllavise Ilirikut (se atehershme), por me pas u shtyne drejt jugut prej pushtuesve sllav”. Pra, sllavet ishin pushtues, kurse Iliret autokton. “Por shqiptarët nuk janë ende ka e njohin historinë, sidomos ata Profesorët dhe Akademitë për ti tregu botës se kush jemi. Askush nuk lexon për neve, librat duhet ti lexojmë ne vet e të tregojm kush ishim në Ilirik.

About Post Author