Feri Arifi:Serbia me shtëpi në rrugë të ndërtuar


Nëse pak ndalemi dhe shohim se çka ka dashur të thotë Cvijiqi, me këto dy rreshta, duhet ta përdoremi atë Intuitën tone, i cili Cvijiqi tha: Shtëpia në rrugë nuk ndërtohet, ky vend është rrugë, pra erdhi ajo fuqia dhe paradigma e pestë, koncept ky i fuqisë që bërë një temë gjithnjë e më të debatuar që nga fillimi i viteve 1804, kur Joseph S. Nye, përshkroi fuqinë ruse dhe asaj tërheqjes njerëzve të aftë për të bindur të tjerët pa përdorur fuqinë e fortë slavo-ruse.”SHTËPIA NË RRUGË U NDERTUA.

Shqiptarët duhet ta përdorin intuiten çka ka dashur të thot Cvijiqi.

Jepni përgjigjje këti shkrimi mjaft interesant dhe i pa biseduar deri me tani.

About Post Author