Feri Arifi:Shqiptarët nuk ishinë të asimiluar deri më 1389, flitej një gjuhë në Ilirik, por ishin të asimiluar në fe, kjo është e verteta po!


Feri Arifi

Shqiptarët nuk ishinë të asimiluar deri më 1389, flitej një gjuhë në Ilirik, por ishin të asimiluar në fe, kjo është e verteta po!

Në Ilirik nuk kishte kombe as shtete tjera.

Emrat para dhe mbas shekullit XI i venduan fetë, Rusia e morri fenë ortodokse nga shqiptarët në shekullin e X. Fetë ishin ata që i asimiluan shqiptarët në shk.XV-XVI- XVII. Katolikët, u asimiluan në Italjan!

Ortodokset, në grek, Bullgar dhe serbë,

e mysliman në turq. Të gjith në Ilirik ishin një komb, shqiptarë, flitej shqipja. Jo siç po flitej se shqiptarët i shpëtoj feja. Nëse e themi të verteten Ismail Qemaili, ishte ai që i shpëtoj shqiptarët, sepse shpalli Shqiprinë shtet. Katolikët, apo Rimo katolikët u asimiluan në serb e Italjan, duke fillu nga shekulli XVI. Ortodokset u asimiluan në turq dhe serbë. Kjo është historia.

Mos i degjoni rrenat e të tjerve.