Feri Arifi:Tefik Ajvazi, Xhevat Emërllahu


Feri Arifi

Tefik Ajvazi, Xhevat Emërllahu

A duhet të lexojmë dhe pse? Kush janë sipas meje dy njerzit që lexojnë me se shumti nga ShShV “Ramadan Musliu në Viti. Pyetje, që duhet t’i bëhet secilit, por edhe çdo kush ti bëj pyetje vetes, që të jemi me të pregaditur në jetë. Në një vend ku ka shumë libra por të pa lexuara, aty është varfria, tek shqiptarët është shumë vështirë të mbijetosh. Ata të lexuarit siç janë në Viti, Tefik Ajvazi, nga Mjaku dhe tash në Ferizaj ishte i punsuar si pedagog shkollash, që njeriu kurrë në jetën e tij nuk e ka parë pa shtypin kosovarë në dorë, për të cilin mund të themi se është lexues ma i mirë në Moravë të Eperme pas Ramadan Musliut dhe Jakup Jahirit. Ndërsa është edhe njeriu nga Vërbani i Vitisë Xhevat Emërllahu, një njeri që mund ta quajsh i gjithanshëm gjuhtar, historian, filozof, dhe fetarë mu për këtë : Leximi ka vlerë të madhe të njerzit, i cili na ndihmon për të kuptuar më mirë vetveten e kohët e kaluara dhe të djeshmen e të sotmen, e për të ditur të ardhmen. Kështu për këtë kur jemi këtu të këta dy përsona janë ata që duhet vlersuar Vitia si Anomoravë. Aftësia për të transformuar dijen duhet degjohen lexusit. Në këtë rast, Xhevat Emërllahu e Tefik Ajvazi, ata që thuhet janë të njimenta sipas veprave që janë dhe librave te tyre që kan karakter pozitiv, njashtu edhe aftësitë e këtyre dy shkrusve e mbulojn Moraven me dije dhe lexim. Tefik Ajvazi, dhe Xhevat Emërllahu, janë tërësia shumë sistematike, nga këta dy njerzit që dikush ka fituar shumë në fushën e caktuar, nga gjithçka që dihet prej tyre për botën që na rrethon. Pse mos ti çmojm njerzit e ditur dhe të aftë në komunën tonë.

About Post Author