Feri Arifi:vaji i shqiptarve nuk duhet pushoj


VAJI SHQIPTARVE NUK DUHET PUSHOJ
Crimea jo larg ishte e banuarë me shqiptarë, dhe atë me autokton të vendit, e sot ku jemi, as edhe një fjalë nga burratë e gratë të shteteve tona, u aneksua nga osmanët në shekullin e XIV u grabit nga Rusia në shekullin e XVIII dhe ju dha prap Ukrainës, sot prap Rusia e pushtoj.
Qytete keto si Gurzuf, e tjera një nga qendrat dhe qytetet më të bukura të Krimes, mbi 100% për qind popullsi shqiptare dhe e gjith Crimea ka qenë më banorë shqiptare, aq sa mbahet mend, e pranishme që nga shekujt 16 deri 18, por që më pas gradualisht u zhduk dhe asimlua, nga ruset, tokë kjo e jona e Thrakisë e pushtuar nga osmanet, ende pas kaq shekujsh kemi raste të kultivuara dhe ruajtura gjuhsisht që jonë me tradita shqiptare dhe banorët flasin shqip, brez pas brezi. Kjo është shqiptaria e jonë, as e vetmja fjalë që dy shekuj për kët vend, shkrim i parë i këti lloji.
Shqiptarët janë popull për 15 vjet harrojnë gjithçka.