“Festa e plisit t’bardhë”-Kasam Shaqirvela


Urime dhe suksese manifestimit, “Dita e Plisit Pellszg”, që mbahet sot në Tetovë te Ura Ilire, andaj po ju përshëndes me poezinë time kushtuar Plisit…

*

Poezi nga © Kas Vela

“FESTA E PLISIT T’BARDHË”,

Plis dhe Lis janë nji fis

Qe herët udhën e kanë nis

Bashkë atje, n’tonën Dodonë

Ku vetë Hiu na e dhuron

Ket të lashhtin medaljon.

*

Dhe kjo Festë e t’Bardhit Plis

Ashtë e lashtë sa vetë Hana

Si veza, i bardhë ky Pilis(Pilos)

(P-il-os=prej illit osht)…

Qe nuk i dihet ku i rrin nana.

*

Me lajmëtarë nga vetë Zoti

Kumtues të fjalve hyjnore

Sikurse ishte dhe vetë Thoti

Ardhun nga drita illnore…

Për ta mbjellë me t’Hyjve mirsi,

Dem Baba Dem, Tokën Arbnore

Nga e lashta stergjyshe Pellazgji..

Njen te Nana Shypni prore…

Mund të jetë një imazh i skulpturë, Stari Most dhe teksti