Festivali i UFO-ve Kecksburg rikthehet pas dy vitesh pauze


Incidenti më ikonik i UFO-ve në Pensilvani do të nderohet edhe një herë 57 vjet pasi ndodhi vetë ngjarja.

Incidenti filloi më 9 dhjetor 1965 kur mijëra dëshmitarë në disa shtete vëzhguan një top të veçantë zjarri që hodhi “mbeturina të nxehta metalike” ndërsa shpërtheu nëpër qiej.

Pavarësisht se pamjet ishin mjaft të përhapura, megjithatë, ishte qyteti i vogël i Kecksburg në Pensilvani që do të lidhej më ngushtë me incidentin.

Filloi kur një djalë i ri vendas pretendoi se kishte parë objektin duke u ulur në pyllin e afërt dhe nëna e tij më vonë e raportoi atë tek autoritetet kur pa fshikëza të çuditshme blu që ngriheshin nga pemët.

Disa banorë vendas, duke përfshirë anëtarë të zjarrfikësve, dolën për të hetuar vendin e ngjarjes dhe gjetën një objekt të çuditshëm në formë lisi në madhësinë e një makine të vogël me shkrime të çuditshme në sipërfaqen e saj.

Brenda një periudhe të shkurtër kohe pati raportime për një prani intensive ushtarake në vendin e përplasjes me zyrtarë të ushtrisë që urdhëronin civilët të largoheshin nga vendi i ngjarjes ndërsa objekti po ngarkohej në një kamion.

Incidenti më vonë u zvogëlua si asgjë më shumë se një goditje meteori, megjithatë shumë njerëz ende besojnë se ushtria kishte mbuluar diçka shumë më të rëndësishme.

Deri më sot, nuk është gjetur asnjë shpjegim përfundimtar për atë që ka ndodhur.

Aq i qëndrueshëm është misteri rreth incidentit, në fakt, saqë një festival mbahet ende në Kecksburg çdo vit për të festuar rëndësinë e tij për zonën lokale dhe për të ripërtërirë përpjekjet për të zbuluar saktësisht se çfarë ka ndodhur.

Edhe pse u vonua për dy vjet për shkak të pandemisë së koronavirusit, festivali po rikthehet këtë vit dhe do të ndihmojë në mbledhjen e parave për zjarrfikësit lokal.


About Post Author