Fill i kaltër-Ilia Kokthi


Fill i kaltër

Gjarpëron

Dhenë e Arbërit

Gjallëron.

Male, pyje

Dhe lëndina

Drerë, zogj

E kanarina.

Grykë e bukur

E Këlcyrës

Dhuratë arta

E natyrës.

Dhe pse i ikur

Kam shumë vjet

Krahëhapur

Ti më pret.

Kudo jam

Jam i huaj

Pa ty unë

Gjithë do vuaj.

Aty ndihem

Unë me peshë

Si Anteu

Kur zë zbret.

Brigjeve të tua

Të bukurat shpella

Vahet me gurë

E gropat e thella.

Aty këtu

Rërë dhe hije

Mbushur plot azganë

E vashëza qejflije.

Mbeten anës teje

Male e kodrina

Vreshtat plot rrush

Fushat erë trëndelina.

Dhe qershitë karshi

Plot ëmbëlsi

Ftoi dyll i verdhë

Aromën ka derdhë.

Blegërimë e begatisë

E klarina e Laverit

Bukur fort çu qëndisnë

Kur çobani i bie fyellit.

Zemra ime merr arratinë

Turravrap malit të Pindit

Shpirti zien e përvëlon

Plasi plasi shpirti xhindit!