Fillesë Prilli:Florentina Skendaj


Fillesë Prilli.

Fillesè Prilli ,si suferinë e shi ,

barkut qiellor mbartur..

Shihet dhe ndjehet rropullive tè tij, gurgullima, bubullima,

a nè shi tèrbuar.

……..

Mirë tè tjerët , po ti moj mjegulle pse vjen,

a çfarè fsheh?

Pa shqyer,

vjedhur,

djegur,

…. dikur plumbuar…

Ç’ngeli , qè turpi tè zuri..

Çfarè nisèn e shkretuan ,

nè kohè tjetèr,

mos ti ,

deng t’i pruri?!

Kthjellohu Prill ’23

dhe çdo tè nesèrme,

mbarè Botès,

shkèlqe!

~

I kot mundimi

Gèzim gènjeshtar,

hiqu!

Jo vonè del fytyra kallpe.

Durim mè duhet!

Nga sforcimi skuqur,

dyfysh dyllèsia ,do t ‘i shfaqet!

~

Anemik

Anemik!

Mos ftohtas shih seç ndodh tek unè,

kur vrunduj zjarri jam .

Nè forcè qetèsie a ndihmè prurè,

s’ke,

shikimit ndrroi udhè.

Vështrim akull,

nga gjaku i gjarprit trupit vènè!

Flaku tutje!

Rrugëzën!

About Post Author