Filloi të vyshkej-Ruzhdi Keraj


Filloi te vyshkej

ju lut te birit ta pikturonte

zamakun

ta kishte ne dhome

deri ne pranvere kur te çilte prap

me te gjitha lulet bante tufen

dhe e vente ne vazo ne tavoline

vetem zambakun nuk e kpute

e lente t’kuqlonte ne dege

nadje kur ujite lulet ne oborr

te zambaku ndalej gjate I lagte

çdo petal

dhe e perkdhelte amel

se pyeta kurr pse e donte zamakun

mbi tane lulet

qe kishin mbush oborrin plot

ndoshta diçka I kujton dhe I shtinte

malle

dhe I nxirrte nji pike lot ,prej syve t’bukur

malle ndoshta per nanen qe se pa

kurre ma.