Firomè burrèrie-Florentina Skendaj


Firomè burrèrie

Buza jote s’èshtè buzè fèmije,

qè puthje lehtè mè hedh,

buza jote firomè burrèrie ,

e neps fèmije ndjell.. !

~

Narcis

Me tè brendèshmen time ,

jam pèrhumbur nè dashuri .

Ah,

tè kishe ti ca soje,

pa le tè humbisja nè Ty …!

~

Kèto vendet e vogla

Kèto vendet e vogla,

ruajnè;

ruajnè si molusqet margaritarèt,

nè thellèsitè ,

vajzat ,

idhnake dhe dritès , syri po ja pa

dhe i vdes nè vyrtyt .

Atèhere,

vesi t’i jep kènaqèsitè ?

~

☆☆☆

Gusht dhe se e nxehtè verè …

Ajkèn e shpirtit do tè ta mbledhè,

nè tru do tè ta rrah,

nè cipè do ta shtrydh ,

zemrès do t’ja shtroj ballsam.

~