Fjala grua … libër i madh-Sanie Tushi Rrokaj


Sanie Tushi Rrokaj

Çfarë e mundon një grua .

Një grua di të jetë nënë

Di të fali buzëqeshje

Di të fali dashuri

Di të fali mirësi mes luleve të çelura

plot bukuri .

E di dhimbjen deri në

gjak ..

por nuk e njeh fjalën përulësi .

Vuajtet e jetës kalojnë mbi emrin grua ..

Ku flet e përlotur pa bërë zë ,

ka plagë në zemër të pashërueshme që nuk i tregon me asnjë.

Fjala grua është edhe…

Nënë ku afrohet me hënën ..

Nëpër qiell të pastër ku ndriçon dielli .

Para ty nënë mbetem e përulur në gjunjë ..

Na lidh dashuria jote ..dashuria ime nënë .

Ti je gjithçka e mbinatyrshme ..

Që të mban lidhur një forcë kaq e madhe

Para teje mbetem e fiksuar .

Ku Zemra jote jep kaq shumë paqe

E kaq shumë liri …

Gratë e nënat serioze mbajnë dhimbje që i

lëndime që kurrë nuk i shfaqin .

Por kanë kurajo për të mos falur lehtë .

Nuk ndihen kurrë rivale ..

Të cilat as nga vetja nuk tremben ..

Nuk lyhen dhe nuk u ikën kurrë moda

Vishen thjeshtë.,por ngrihen të larta si ikona .

Unë se di kush jam para teje nënë..

Ti përulesh të kapësh rrezet e para të diellit në

horizont ..

Përpiqeni përherë të kini dashuri ,

e ta gatuani gjithëandejë nga ka uri .

Përpiqeni që kurrë të mos ketë urrejtje

dhe të udhëtoni nëpër diellin e artë

me rreze në duar duke lënë ëndlrrat e plagosura mbas .

nëpër perde të aromtë plot ngjyra .

Fjala Nënë është çelsi i një jete të lumtur !

Një grua e vërtetë është më tepër nga ç’duket

Brënda një gruaje mund të gjësh një libër

Një libër të madh .. ku pak munden ta lexojnë …

Sepse shumë pak janë ta kuptojnë gjuhën e një

Gruaje të Vërtetë .

Të jesh grua e fortë ..duhet t”ia dalësh mbanë

Grua do të thotë pranverë .

Nënë… do të thotë mretëreshë e gjithësisë !

Autore Sanie Tushi Rrokaj .