Fjalet e nënës dhe te babait-Blerta Basha


Blerta Basha

FJALET E NËNËS DHE TE BABAIT.

Ah sa fjalë të meçura e me peshë,

Që më ndricojnë rrugët kudo shkoj,

Çdo fjalë e tyre është një thesar,

zemër i kam qëndis me fije ari.

I kam fut në gji e në mendje,

Ku do shkoj jam krenare e vetes,

Me mirësi e dashuri i përshendes njerëzit,

Te unë s’ka vend bota e urrejtjes.

Kurrë sja nxiva faqen prindërve,

Po shtrëngova fort në shpirt botën e mirësisë

Ato fjalë me peshë të nënës dhe babait,

Më ndriçojnë hapat kur hedh çdo ditë..!!

Blerta Basha. Korrik.2024