Flet me gjuhë të përgjakur:Kristo Çipa


Sa herë udha më shpie mbi katundin e prerë, rrëke amanetesh ma zënë udhën përpara dhe unë poeti ngjyej penën në këto rrëke dhe u‘a nis mërgimtarëve

FLET ME GJUHË TË PËRGJAKUR

( Mërmërimë amaneti)

Kryqet gri heshtin mbi koka

Myshk memeci fle mbi varre

Qemeri -qefin mbi porta

Dhe verbim në çdo dritare

Sup më sup gurët gremisur

Ikur çatitë, arratisur

Sa arap ka qenë inati

Tek një lis qan një kambanë

Mesha endet monopatit

Zbret me mjegullën- thimjamë

Fshat i prerë qerpik shkrumbuar

Me jorgan gjaku mbuluar

I veshur me psherëtimë

Ha çdo vit qoshe dhe trarë

Ende shkëmben me Turqinë

i mbledh djemtë e jep ushtarë

Dhe çdo vit dehet si deti

Pi nga gjaku që vet derdhi

Kur shikon stërnipin fshat

Përmbi dete vena hapur

Kap për flokësh lisa e rrap

U flet me gjuhë të përgjakur

Bekuar luftë – mynxyra

Sesa paqe- shkretëtira!

Mund të jetë një imazh i mal dhe natyra

All reactions:

About Post Author