Fletoret e Janko Palit kushtuar Neço Mukës


JA N K O P A L I “Mesues i Merituar”

(Ne fletoren 112 n_ 1/ 424

Im Ate ka hedhur nepermjet vargjesh ne forme poezie te gjithe punen e krijimtarise se tij ne gati nje shekull)

Ja cfare thote per punimet e TiJ te shkruara ,hulumutuara e perkthyera per krijimtarine e Mikut te tij NECO MUKO !Nga une pJp per Ju !(Ndoshta nuk lexohen mire por per arsye kohe percjellim faxmile_.

Vijim nga krijimtaria e Janko Palit per
Neco Muko MARIOTI (PJP)

fletore 112 “Komente mbi prodhimin “

N0 1 _424

Dashuris’ i kendoi sa jete pati
Me fjale te zjarrta,ngre lart miqesine !
I mire i dashur ,bujar qe i ngrati
Po fati s’e la te gezoje rinine !

Lavdoi Shkodranet, korcaren e mburr
Me vajzen e valeve shajtime po ngjall
Dhe henes ne qiell dy tre strofa i thurr
Qe shajtojne si ajo qe qan “Coban llaj” !

Kendoi sa mundi sa jeten pati
Krijoi, perktheu,me vler u tregua
Po ende i ri i pat zili fati
E goditi per vdekje, ku nuk u mendua !

Zeri i tij i degjuar u ngirr
Dhe kordat vokale memece ju bene
Semundja e tmerreshme se gjithash e vdiq
gjer sa pa jet ene toke e pat lene !

Per jete pra heshti Nestor Himarjoti
Po kenga e Labit qe ai dashuroi
Kurdo do jehoje sic vet’ai dojti
Me tonin qe vete ay i dhuroi !

(Kopjoi Petraq Janko PALI i biri )

About Post Author