Florentina Skendaj-Djemve tè Jugut


Djemve tè Jugut

Miqve tè mi,Djemève tè Jugut

Nè atè Mars tè ndèrkryer….

Diku pèrtypem!

Jetoj nèn plumbat,qè shtij dhe shtijnè nè erè.

Frymoj çuditèrisht,

jashtè ngrohtèsisè femèrore,

jetoj dhe se i ri,

pa ndier,

pa u ndier.

DHe jam i gjallè,

se ec.

DHe jam i gjallè,

se dikur ha.

DHe jam i gjallè,

po jam tèrè vrer,

se mjalti i moshès,

m’u helmua.

Nèn shtime armèsh,

pikon shpirti i rènduar.

DHe jam i ri,

rrènjuar s’kam,…

Po jemi tè rinj,

dhe s’shohim derman…?!

~

Naivè,pse çirreni ?

O naivè!Pse çirreni?

Trupat tharè ngjeshjes,

ç’zjarr ndizni?

Avujt e tij,

mushkèritè t’iu hapnin vjelsave?

~

Jo pèrgjithmonè

Trurin tènd e kam nè dorè,

nè desha e hedh, e pres si top.

Po truri im nè punè ,e gjè s’tè gjen,

pèrfiton,

kalon.

~

Se kush tè vetèn

Kashtè,

hiqju xixès ti.

Do pèrfitosh ca hi?

Kjo?

Xixè mbaj veten,fitim ke?

Ja,

do thonè flakè kashte!

Xixè!

RRi mè mirè siç je,

XIXÈ!

~

Kloroforma shkoi

Gishtèrinjt eshtakè ,njè gjethèz sa buitur,

po shtrydhnin.

Kloroforma shkoi,e mollèzave ngeli kènaja,

si simboli i vdekjes…

About Post Author