Florentina Skëndaj-Mos më trazo në rrënjë


~
Mos mè trazo nè rrènjè

Lerma shpirtin si mè èshtè,
mos ma trazo nè rrènjè,
s’mè èshtè qull nè tigan,
qè ciknè tè mè zèjè.
~
NJè harresè e vogèl

Parfumuam gushèt,
jastèkèt parfumuam,
pèr prehje dhe ndjellje.

Harrojmè tè lajmè gojèt
dhe shkaktojmè vjellje.
~

Sa fsheh e mbron ti mish

Pèrballè si tè kam,
tè shoh nè tejvelje e mishmbushur.

E tè xhvoshk me rradhè,
mishin,nervat,
elektricitetin,
e sè voni shoh skeletin.

Ligji,ligj,
po pèr ty,
e moshuar ndodhja…..
~
Bèrèsi

TRU E NDER pèrfund honit,
e trupzhgalurin shtrinè,
nè tè vjedhurèn pllajè.

Kurajè tè madhe ke,
veten,pèr ç’e mban!

About Post Author