Florentina Skendaj:Bubullimat…


Bubullimat,shkrepètimat e djeshme,

me borèrima,brreshèr kokèrrmadh,

vazove nis shkrihen,

nga rreze sado dobèta diellore,

mes reve,..

Por,nèn ngricè zemrash,NJerèzimi pret…

Vallen e Vdekjes bart,

njè gisht a grusht njeriu,

mbi Çatinè e Botès?!

NJè shpim,i mallkuar,

shpèrthim

dhe rropullitè e NJerèzimit mbar,

helmin do pèrpijnè!

Kukuvajka mbi kokè Botè,

qofshi mallkuar!

Retinè e njerèzve,

me vrer ngarkuar,

e kujdo qoftè,

qofsh e shqitur,

pèrjetè e shuar!

Mbi Çatinè e Botès,

njè mangustè vèrrdallè,

Pèllumbit tè Paqes ,

njè krah ja ka ulur,

pendèsh ngjyer ,gjak!!

Mbi Çatinè e Botès,

njè dèshirè,

a lojè e marrè…?!?

Rend,

po çfarè, do dal…..?!?