Florentina Skendaj:Erë,që tjerr


Erè ,qè tjerr

Dita mè e ftohtè sot dhe era,

Vrisit e Vuvès tè vèrvit..

Sa mirè qè trastat i mbusha rèndè,

dhe ajo shpinès m’i jep shtysè,

jo lumit,po drejt shtèpisè.

~

Erè ,qè tjerr

Dykèmbesha,rèndohuni ca,rèndohuni,

se erdha.

– thotè era.

DHe era,…provuar e kini,

po tè gjeti tè lehtè e nè shesh!

Lirohuni nè mend.

Hè,dykèmbèsha,trashuni ….nè mish.

Borxh s’ju mbeta,do filloj,tju tjerr!