Florentina Skendaj:Si pashë në lulëzim Luleverdhat Mimoza!


Si pashè nè lulèzim Luleverdhat Mimoza!

Tani tè bukurat janè mbytur nè lulka plotè shi!

ditèt e djellta,

nè helmin tènd ishim zhytur,

e èmbèla e pafata LUIZA,

si TI!

~

Kur shikoja fluturèn

Kur shikoja fluturèn,

njè mizè mortjeje pranè mè ra.

E shtypa,e shporra,

brenda ngacmimin là!

~

Idiot

Si the?

Idiot!

Dot,

s’e ke provuar hidhèrimin lajm kur vjen,

nè zemèr e tru ç’lot?

Kam shkruar dhe hedhur.

Pikèn e tij mbledhur!

Ç’begenis e flas!

~

Nesèr sill gaz

Mos eja sot, mikesha ime.

Ah,kèshtu tè thashè pardje,edhe dje?

Ç’t’i bèsh!

THèrrmohen dhèmbèt nga shtrèngimi,

gjuha shket e nxjerr maraz!

Mè mirè nesèr?

Tè lutem pas,pas nesèr…

Zot!

Na èmbèlco plagèt!

Na sill gaz!

About Post Author