Formimi shkëmbor në Mars duket si një UFO e rrëzuar


Gazeta Destinacioni

Formimi shkëmbor në Mars duket si një UFO i rrëzuar

Një imazh i kapur në vitin 2006 është bërë kohët e fundit objekt debati dhe polemikash në rrjetet sociale.

I fotografuar fillimisht nga kamera HiRISE në bordin e Mars Reconnaissance Orbiter të NASA-s, imazhi tregon një pjesë të rajonit Valles Marineris të Marsit – një zonë e karakterizuar nga bollëku i kanioneve dhe humnerave të vendosura në të gjithë peizazhin.

Megjithatë, kohët e fundit, një pjesë e zmadhuar e imazhit që tregon atë që duket të jetë një objekt në formë disku i ngulitur në sediment në fund të një kanali ka tërhequr vëmendjen në internet.

Imazhi, është argumentuar, është dëshmi e një përplasjeje të UFO-ve.

Shkencëtarët kanë hedhur poshtë prej kohësh çdo pretendim të tillë, në vend të kësaj duke favorizuar shpjegimin më konvencional se kjo është thjesht pjesë e peizazhit dhe është një humnerë që ndodh natyrshëm.

Ndërsa sigurisht duket sikur ka një objekt në formë disku të ngulitur në fund të tij, ne priremi të favorizojmë shpjegimin zyrtar në këtë rast të veçantë.

Sipas të gjitha gjasave, ‘disku’ është pak më shumë se një formacion natyral.About Post Author