Fotografia e Marubit:G.Llojdia


Fotografia e Marubit

G.Llojdia

Kjo foto madheshtore e Marubit ,sipas antropologut dhe sociologut francez Gustave Le Bon, aspekti më interesant i një tubimi masiv është përfshirja e individit në një kauzë të përbashkët. Për një moment, dallimet kulturore, politike dhe sociale anulohen.

Ne vitin 2017 ekspozita, e kremtuar nga artistja Blerta Hoçia, qe zgjati deri më 23 shtator 2017 ,kur Muzeu i Shkodrës, hapi ekspoziten në maj 2016, ne fakt ruan arkivin e familjes Marubi, e përbërë nga më shumë se 400 mijë rrotulla.

Nga kjo pikëpamje erdhi ideja e ekspozitës së gjallë në Muzeun Marubi në Shkodër, Shqipëri. Për ekspozitën u përzgjodhën fotografitë e marra midis viteve tridhjetë dhe dyzetat nga fotografët shqiptarë Geg dhe Kel Marubi, të cilat mbulojnë një pjesë të historisë së vendit, nga këndvështrimi social dhe politik.

About Post Author