Fryma jonë je Shqipëri-Vangjel Nasi


Fryma jonë je Shqipëri ,

Nga kurbeti për t’y erdha ,

Hënën pashë ishte e plotë ,

Djerë ,shterpë, të pash tokën !

Ç’farë pëlqejmë nëpër botë.?

Ejani Shqiptarë ku jini ?

Mblidhuni dhe ejani ,

Është rrënuar Nëna Shqipëri !..

S’dëgjohet bagëti të blegërijë ,

Barri i njomë rritet e thahet ,

Të bjerrë poshtë të mos kalbet ,

Bagëti mbushim fushat e malet !..

Gjeta lulet janë tharë ,

Mbolla unë lulen e parë ,

Shqipëria lule ka lindur ,

Botën se kuptoj ,përse e duam!?…