Frymë-Brixhilda Dede


Brixhilda Dede

Mund të jetë një imazh i 8 persona, Kulla e pjerrët e Pizës, Sheshi Spanja dhe Ujësjellësi i Segovisë

FRYMË

Ti sirenë deti që me magjinë tënde zgjon ndjenjat e mia të fjetura e më bën të sillem si adoleshent,

Puthjesh, do të ngjis qiejve të lartë,

deri, violinë e shpirtit të prodhojë tinguj serenatë.

Perëndesha e bukurisë,.. perëndesha e dashurusë,..

Deri yjet të fshihen bërë ziliqarë,

Deri agu me turfullima zogjsh, të zbardhë,

do të mbaj në krahë.

Bukurinë e shpirtit tënd, skalitur kam në mendje.

Shtatit tënd skulpturë e artë Vatikani frymoj, me endje.

I marrosuri yt,.. unë jam!