Fshati Doje-Jashar H.Selmanaj


Fshati Doje

F – shati Doje në tregun e Ri më 20 prill 1934

Sh – qiptaret më plisa të Bardh më mësuesë

A – h, vrehen shqipet, se janë të gjithë shqiptar

T – ager i kohes të vendosur për qendresë

I – dhuj të tokës mëmë besa në shpirt atdhetar.

D – oje në tregun e ri tregon, se ishte shqiperi

O – h, i shtypi serbi dhe kombin ja u ndryshojë

J – o më deshirë, dhunë ka edhe sot përseri

E – h, serbia më fol serbisht të gjithë i detyrojë.

N – ë tregun e Ri stuhi në të katër anët e saj

Ë – shtë errësira, që i pushtojë tokat shqiptare.

T – regu i Ri më 30 prill 1934 shqip frymonte

R – ilindje e diellit e shkelqimi kishte filluar

E – ra frynte në katër anët e koha lulzonte

G – aripat serb qellimin për të na coptuar

U – rë ishim bërë pa deshirë e bisha trillonte

N – atë e errët mjegulla, si lumi duke vershuar.

E – h, europ kjo kurva plak çdo herë në heshtje.

R – ikonolizimi dhe gjenocid në trojet shqiptare

I – she shqipe tregu i ri, më flamurin Kuq E Zi.